Informatii Clienti

Reduceri de pana la 50%

 
Se respecta protocoalele medicale
Randament terapeutic crescut
Aparatura moderna si profesionala
Consiliere de specialitate
Recuperare rapida si sigura
Beneficii de lunga durata
Eliminarea rapida a durerilor
Scaderea amplitudinii riscurilor
Seriozitate si profesionalism
Conditii de lucru adecvate
Tratamente absolut naturale
Beneficiile se observa rapid
Se monitorizeaza evolutia

Articole Sciatica

Logheaza-teModul zopim chat

10 exercitii benefice pentru tratarea sciaticii
Exercitiile fizice sunt folosite adesea pentru tratamentul lombalgiei cronice, secundara herniei de disc, si pot fi folosite cu succes si in sciatica, dupa primele 6 saptamani de suferinta acuta a tesuturilor. Studiile stiintifice care sa sustina aceasta abordare terapeutica sunt foarte putine si in plus, sunt foarte multe tipuri de exercitii care pot fi benefice insa, pana in prezent nu sunt dovezi care sa arate ca un anumit exercitiu este mai indicat fata de altul.

O categorie de exercitii care este benefica pentru aceasta patologie este reprezentata de exercitiile care intaresc muschii extensori lombari. Aceasta categorie presupune un program supravegheat de exercitii de rezistenta progresiva, cu izolarea si solicitarea intensiva a muschilor extensori lombari.

1. Reabilitare acvatica. Aceasta forma de exercitii este benefica pentru aceasta afectiune deoarece reduce semnificativ incarcarea asupra coloanei vertebrale (fapt explicat de legea lui Arhimede) si in acelasi timp permite unele miscari impotriva unei rezistente crescute, solicitand muschii membrelor si trunchiului pe care ii intareste.

2. Metoda McKenzie, care este foarte utila si in perioada acuta a sciaticii sau herniei de disc. In prima etapa, metoda McKenzie se concentreaza pe identificarea miscarilor sau posturilor care cauzeaza, exacerbeaza sau amelioreaza durerea la fiecare persoana in parte. Astfel, este o metoda care caracterizeaza hernia de disc sau sciatica, individualizat si pe baza acestor observatii elaboreaza un set de exercitii, de asemenea individualizat.

3. Exercitii de stabilizare. Acestea presupun un antrenament de intarire a musculaturii trunchiului cu incarcare (solicitare) joasa asupra acestor grupe in timp de coloana vertebrala lombara intr-o postura “adunata”, protejata. Acest tip de exercitii este folosit in metoda Pilates si este de preferat sa se realizeze cu o incarcare gravitationala redusa asupra coloanei vertebrale. Pentru efecte mai complexe se pot combina cele 2 metode: McKenzie si Pilates.

4. Exercitii de flexibilitate – yoga.

5. Un alt tip de exercitii urmareste sa imbunatateasca extensia trunchiului prin intarirea muschilor extensori lombari dar si prin intarirea muschilor fesieri (glutei) si muschilor posteriori ai coapsei. Acest tip de solicitare preferentiala sporeste posibilitatea coloanei sa actioneze ca o “macara”.

6. Exercitii de stabilitate cu mingea ortopedica – pot fi folositoare in reducerea durerii insa pot fi foarte daunatoare daca se practica fara supraveghere. Astfel, nu sunt recomandate decat sub monitorizarea unui terapeut licentiat.
Exercitii dinamice de stabilizare lombara. Aceste exercitii incep cu coloana vertebrala in pozitie neutra. Pozitia neutra este definita de postura cu cea mai mica durere, cel mai mic stress biomecanic sic el mai mic risc de accidentare. Bolnavul este invatat sa mentina aceasta pozitie in timp de musculatura din jur, “imbratiseaza” izometric coloana.

7. Exercitii dinamice de stabilizare fara rezistenta, cu exceptia greutatii membrelor superioare si inferioare.

8. Exercitii dinamice de stabilizare cu rezistenta – cu greutati libere.

9. Exercitii dinamice cu rezistenta la aparate.

10. Exercitii de extensie a coloanei lombare. Un exemplu de exercitiu foarte simplu si la indemana pentru oricine este urmatorul:
- conditia este de a a vea suficient spatiu de miscare si o suprafata neteda si dura (podea cu saltea subtire)
- va intindeti pe spate, drept, cu segmentele coloanei vertebrale aliniate
- aduceti genunchii spre piept (flexia gambei pe coapsa si a coapsei pe abdomen)
- aduceti bratele in jurul picioarelor si exercitati presiune pe regiunea aflata imediat mai jos de genunchi
- scopul este intinderea regiunii lombare pana la punctul in care mai sunteti inca relaxat(a); nu trebuie sa exagerati pana se inconvoaie spatele.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează